La revolució industrial

La Revolució industrial

Resultado de imagen de poligon industrial

             1. Cerca informació sobre el que és un polígon industrial.





                   
Un polígon industrial és una àrea especialitzada on es localitzen les empreses i les indústries segons una planificació urbanística prèvia. La ubicació de les empreses en els polígons industrials els permet optimitzar les infraestructures i els serveis comuns i configurar espais que s'adaptin als requeriments específics d'aquests sectors econòmics.
Els polígons industrials es localitzen en punts determinats del territori buscant un seguit d'avantatges: disponibilitat d'espai a bon preu, bones comunicacions i accessibilitat a les xarxes de distribució, proximitat a centres de serveis, etc. Des de l'inici del segle XX, es va adverar que una bona connexió a les xarxes de comunicacions és tant crític per l'èxit d'un polígon que les xarxes materials.
              2. Quina importància té la indústria a les Illes Balears?



La principal activitat industrial balear és la construcció, producte del creixement turístic, que l'any 2009 representava el 9,4% del seu PIB.

             3. Quines són les característiques més importants?

 Les illes Balears van començar el seu procés d'industrialització a mitjans del segle XIX, vinculat a la mecanització de les activitats artesanals, però l'impacte del turisme va afectar negativament la major part de la indústria tradicional, com va passar també en l'agricultura. Tanmateix són notables els productes tèxtils i el calçat i també la joieria. La principal activitat industrial balear és la construcció, producte del creixement turístic.



             4. Hi ha indústries a la teva localitat? Quines?

 A la meva localitat no hi ha cap.

Comentarios

Entradas populares