Siria



             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.




Què ha implicat la cobertura periodística?

Alguns mitjans han realitzat reportatges de gran qualitat sobre la tasca dels voluntaris en el conflicte. Proactiva Open Arms és una de les ONG que més visibilitat ha tingut en la societat, i només fa poc més de dos anys que existeixen. Les dues grans missions de salvament que han realitzat estan enregistrades en dos documentals, la qual cosa els ha donat molt reconeixement, a més de ser finançades pràcticament en la seva totalitat per donacions de la ciutadania. TV3 va realitzar el documental To Kyma, on es mostren els inicis de la missió a Lesbos. I el programa Salvados, de La Sexta, va fer Astral, una pel·lícula documental aclamada per la crítica i que tracta el començament de la missió al Mediterrani Central. El seu treball, tant als mitjans com a les xarxes socials, ha ajudat a crear consciència sobre el problema.



Allò que no s’explica del voluntariat
 
El voluntariat ha jugat un paper molt important a l’hora d’ajudar als milers de persona que han arribat a Europa fugint de la guerra. Els camps de refugiats d’ACNUR (Agència de la ONU per als Refugiats) es troben en situacions precàries, i són les ONG les que han de treballar amb la gent que ho necessita des de l’interior.




L'inici de la guerra

Després de les revoltes iniciades al març de 2011 contra el govern, la repressió de al-Assad es va incrementar. Els partidaris de fer una forta oposició van començar a armar-se amb la intenció de defensar-se de les agressions del govern per, més tard, expulsar les forces de l'Estat Islàmic de les seves regions.
El conflicte va començar a prendre tints bèl·lics arreu del país. Les brigades opositores van avançar posicions i es van fer amb el control de ciutats i poblats. En només un any, els enfrontaments van arribar a la capital del país, Damasc, i a la segona ciutat més important de Síria, la bella Alep.




 

Comentarios

Entradas populares